Veel gestelde vragen/Corona

Corona

Door de Coronacrisis kunnen we helaas geen regulier openingstijdenschema hanteren zoals u dat van voorgaande jaren van ons gewend was.

In de openingstijden hielden we onder andere rekening met de basisschoolvakanties (krokus, Mei en Zomer).

De openingstijden en de duur van het seizoen zijn nu behoorlijk beperkt. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door de maatregelen die we moeten treffen vanuit de overheid en de beperkte inzet van onze vrijwilligers.

De meest actuele openingstijden zullen we onze website regelmatig vermelden. Daarnaast versturen we via Facebook regelmatig actuele informatie over onze openingstijden en evenementen.

In de speeltuin gelden o.a. de volgende regels:

  • Hou 1,5 meter afstand, Geef als ouder het goede voorbeeld
  • Hoest in je elleboog
  • Kom niet naar de speeltuin met verkoudheids– , koorts- of griepverschijnselen
  • De overdekte speelruimte is geopend maar hou rekening met de 1,5 meter afstand.
  • De zitplaatsen aan tafels zijn beperkt tot maximaal 4 personen
  • De kinderboerderij is wel toegankelijk (voorterrein). De dieren blijven echter op de wei
  • Bij verjaardagspartijen of bezoek van groepen neem contact op met de speeltuin voor de mogelijkheden
  • Geen losse snoepverkoop
  • Beperkt aantal fietsjes zijn beschikbaar

In de gehele speeltuin en kinderboerderij wordt met posters, waarschuwingsborden en afzetlinten nogmaals de maatregelen aangegeven.

 

Algemeen

Wie moeten er allemaal entree betalen?
In principe betaalt iedere bezoeker entree, dit kan in de vorm van een gezinskaart of door het betalen van de geldende entreekosten.
Uitzondering zijn opa's en oma's die hun betalende kleinkind(eren) vergezellen, zij mogen gratis binnen.
Ouders, begeleiders en kinderen (alle leeftijden) betalen de geldende entree.
Moeten opa en oma entree betalen?
Normaal gesproken betaalt iedereen entree, uitgezonderd zijn opa's en oma's die hun betalende kleinkind(eren) vergezellen.
Dus de kleinkinderen betalen entree, eventueel begeleidende ouders betalen entree, of beschikken over een gezinskaart. Opa en Oma betalen dan niet.
Als opa en oma NIET vergezeld worden van betalende kleinkind(eren) betalen zij wel entree.
Kan ik Pinnen?
U kunt helaas in de speeltuin niet pinnen.U kunt wel via een betaal-app betalen.
Kunnen we de speeltuin reserveren voor een schoolreisje?
Het is mogelijk om de speeltuin in de uren voor de reguliere openingstijd te reserveren voor een schoolreisje.
Dit is mogelijk voor alle instellingen die normaal gesproken met kinderen werken (scholen, peuterspeelzalen etc.)
Kunnen we de speeltuin reserveren voor een verjaardag of kinderfeestje?
Het is NIET mogelijk om de speeltuin voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of communiefeest af te huren. Een verjaardagsfeest kunt u uiteraard wel in de speeltuin vieren, maar dit kan alleen gedurende de normale openingstijden. Dit betekent ook dat de speeltuin voor andere bezoekers toegankelijk is. Uiteraard kunt u gebruik maken van de koelkasten om vlaai en eventueel taart gekoeld te bewaren. Er kunnen afspraken gemaakt worden m.b.t. het betalen van de entrees en de eventueel genoten consumpties. Als de jarige zich bij de winkel meldt, ontvangt hij of zij ook een kleine attentie.
Kunnen we de speeltuin exclusief afhuren voor een bedrijfsfeest ?
Gezien het aantal beschikbare vrijwilligers kunnen we helaas niet aan een verzoek, om de speeltuin exclusief voor een bedrijfsfeest en dergelijke te verhuren, voldoen.
Kunnen we de speeltuin exclusief huren voor een bruiloft?
Gezien het aantal beschikbare vrijwilligers kunnen we helaas niet voldoen aan een verzoek om de speeltuin exclusief voor een bruiloft te verhuren.
Ik heb een klacht, wat moet ik doen?
We vinden het zeer vervelend als u niet tevreden bent en zullen er dan ook alles aan doen om deze klacht (indien gegrond) op te lossen en in de toekomst te voorkomen.
Een klacht dient u binnen 2 dagen na het incident via het daarvoor bestemde contactformulier in te dienen. Als deze termijn is overschreden wordt de klacht niet in behandeling genomen. Deze maximum van 2 dagen is er om ook de eventuele tegenpartij te kunnen horen. Als deze klacht een actie van een medewerker betreft zal zo spoedig mogelijk met deze medewerker een gesprek plaats vinden om zijn/haar kant van het verhaal te horen. Indien wij dan nog vragen hebben zullen wij u deze per mail stellen. Als klager niet binnen 2 weken op deze mail reageert, gaan we ervan uit dat dat de klacht is opgelost. Als wij tot een oordeel zijn gekomen zullen wij u dit mededelen en heeft u 2 weken de tijd om hierop te reageren. Als u hier niet op reageert of positief op reageert gaan we ervan uit dat het probleem is opgelost. Indien we u in het gelijk stellen wat de klacht betreft is het afhankelijk van de klacht of er restitutie van entreegelden plaatsvindt.
LET OP: klachten ALLEEN via het klachtenformulier, niet telefonisch om welles nietes gesprekken te voorkomen.
Klik hier voor het klachtenformulier
Mag er gerookt worden in de speeltuin en kinderboerderij?
Nee!
In onze speeltuin geven we kinderen graag het goede voorbeeld. Daarom is de speeltuin en kinderboerderij een volledig rookvrij terrein. Hiermee beschermen we kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden we onze kinderen een gezonde en veilige speelomgeving. Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken, vermijden we het gevaar van brandwonden én voorkomen we dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen. Een rookvrije speelplek draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Iedereen is en blijft welkom op onze speelplek, ook rokers! We vragen rokers om uit het zicht en buiten het terrein te roken. Het terrein en de entree zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met ons te zorgen voor een gezonde en veilige omgevin
Mogen we onze eigen eten en drinken meebrengen?
Het is uiteraard toegestaan om uw eigen consumpties mee te brengen, mits deze maar goed verpakt zijn. Tevens verzoeken we u om uw eigen meegebrachte consumpties niet op het terras voor de winkel te nuttigen. Elders in de speeltuin is dit geen enkel probleem.
Verkopen jullie frites of snacks?
We verkopen GEEN frites of snacks. In de winkel zijn wel diverse soorten drank, ijs, snoep, en chips verkrijgbaar, evenals gevulde koeken en soep. Frites zijn wel te verkrijgen bij de in Vaesrade aanwezige friture. U kunt deze zelf ophalen en in de speeltuin nuttigen of ze in de speeltuin laten bezorgen. U dient wel rekening te houden met onze sluitingstijden.(17:00).
Ik wil vrijwilliger worden.
Ga naar het contactformulier of klik HIER. Dit formulier wordt naar de voorzitter gestuurd. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek, hierin kunnen we kennis maken en bekijken of we op dezelfde lijn zitten en we elkaar kunnen aanvullen.
Wat is het IBAN-nummer van de speeltuin?
Ons IBAN-nummer is : NL23RABO0137783582
Wie hebben er recht op toegang tot de speeltuin bij het aanschaffen van een gezinskaart?
Iedereen die bij de gemeente en/of woningstichting staat ingeschreven op het adres van de aanvrager van de gezinskaart heeft recht op toegang tot de speeltuin. Tijdelijke gasten, loge's, of vakantievriendjes dienen echter de reguliere entree te betalen.
Hoeveel bedraagt de entree?
Klik HIER voor onze actuele entreeprijzen.

Kinderboerderij

Mogen we de dieren voeren?
De dieren op kinderboerderij mogen NIET gevoerd worden. Enkele jaren geleden hebben we besloten om onze geiten en schapen niet meer te laten dekken. We vonden het vervelend dat we aan het einde van het seizoen een groot deel van de dieren moesten verkopen omdat het te duur was om ze in de winter in de stal te houden. Lammetjes en kleine geitjes zijn heel leuk voor de kids, maar wij wisten dat een groot deel van deze dieren in de handel terecht zou komen. We besloten om de aanwezige dieren aan te houden en dat ze tot hun einde op de boerderij zijn. Omdat onze dieren al op leeftijd zijn, zijn zij op een speciaal dieet gezet. Als de dieren door de bezoeker gevoerd wordt hebben we geen zicht op wat elk dier aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit betekent ook dat u niet met uw broodje, zakje chips, gevulde koek en dergelijke naar de boerderij moet gaan, want ondanks hun leeftijd zijn deze dieren nog razendsnel en liefhebber van (bijna) alles wat eetbaar is. Ook verzoeken we u de dieren niet het gras te voeren dat langs de draad van de wei staat. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Kinderboerderij

Mogen we de dieren knuffelen?
Natuurlijk mag u de dieren knuffelen, mits het dier dit toelaat. Ga niet achter de geiten en/of schapen aanrennen als zij niet naar u toekomen. bedenk wel dat dit knuffelen (niet alleen het knuffelen, maar het bezoek aan de boerderij) geschiedt op eigen risico. Als een dier u bijt, schopt of stoot en er ontstaat schade of er zijn verwondingen, dan is de speeltuin nimmer aansprakelijk, ook niet als er een toezichthouder aanwezig is.

Mogen we ezeltje rijden?
Gezien de leeftijd van Sita is het NIET toegestaan om ezeltje te rijden, ook baby's die door vaderen/of moeder worden vastgehouden mogen niet op de rug van de aanwezige ezel geplaatst worden.

 

We hebben een (of meerdere) konijn(tjes) of kippen over, kunnen we die bij de kinderboerderij afgeven?
We zijn er trots op dat u denkt dat wij misschien de juiste nieuwe baasjes van uw dieren zijn. Helaas zijn we in het verleden al een paar keer in de problemen gekomen met het opnemen van "overbodige" dieren. We hebben daarom moeten besluiten om GEEN dieren op te nemen. Helaas zult u dus verder moeten zoeken naar een nieuw tehuis voor uw dieren.