Veel gestelde vragen

Algemeen

Wie moeten er allemaal entree betalen?
Vanaf seizoen 2024 hoeven alleen kinderen entree betalen. Dit kan in de vorm van een gezinskaart of door het betalen van de geldende entreekosten.
Volwassenen betalen dus geen entree.
Kan ik Pinnen?
U kunt helaas in de speeltuin niet pinnen.U kunt wel via een betaal-app betalen.
Kunnen we de speeltuin reserveren voor een schoolreisje?
Het is mogelijk om de speeltuin in de uren voor de reguliere openingstijd te reserveren voor een schoolreisje.
Dit is mogelijk voor alle instellingen die normaal gesproken met kinderen werken (scholen, peuterspeelzalen etc.)
Kunnen we de speeltuin reserveren voor een verjaardag of kinderfeestje?
Het is NIET mogelijk om de speeltuin voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of communiefeest af te huren. Een verjaardagsfeest kunt u uiteraard wel in de speeltuin vieren, maar dit kan alleen gedurende de normale openingstijden. Dit betekent ook dat de speeltuin voor andere bezoekers toegankelijk is. Als de jarige zich bij de winkel meldt, ontvangt hij of zij ook een kleine attentie.
Kunnen we de speeltuin exclusief afhuren voor een bedrijfsfeest ?
Gezien het aantal beschikbare vrijwilligers kunnen we helaas niet aan een verzoek, om de speeltuin exclusief voor een bedrijfsfeest en dergelijke te verhuren, voldoen.
Kunnen we de speeltuin exclusief huren voor een bruiloft?
Gezien het aantal beschikbare vrijwilligers kunnen we helaas niet voldoen aan een verzoek om de speeltuin exclusief voor een bruiloft te verhuren.
Mag er gerookt worden in de speeltuin en kinderboerderij?
Nee!
In onze speeltuin geven we kinderen graag het goede voorbeeld. Daarom is de speeltuin en kinderboerderij een volledig rookvrij terrein. Hiermee beschermen we kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden we onze kinderen een gezonde en veilige speelomgeving. Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken, vermijden we het gevaar van brandwonden én voorkomen we dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen. Een rookvrije speelplek draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Iedereen is en blijft welkom op onze speelplek, ook rokers! We vragen rokers om uit het zicht en buiten het terrein te roken. Het terrein en de entree zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met ons te zorgen voor een gezonde en veilige omgevin
Mogen we onze eigen eten en drinken meebrengen?
We kunnen uiteraard niemand verbieden eten en drinken mee te brengen,echter het wordt op prijs gesteld, als men ook in ons winkeltje snoep, ijs en drank afneemt!
Verkopen jullie frites of snacks?
We verkopen GEEN frites of snacks. In de winkel zijn wel diverse soorten drank, ijs, snoep, en chips verkrijgbaar, evenals gevulde koeken en soep. Frites zijn wel te verkrijgen bij de in Vaesrade aanwezige friture. U kunt deze zelf ophalen en in de speeltuin nuttigen of ze in de speeltuin laten bezorgen. U dient wel rekening te houden met onze sluitingstijden.
Ik wil vrijwilliger worden.
Ga naar het contactformulier of klik HIER. Dit formulier wordt naar de voorzitter gestuurd. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek, hierin kunnen we kennis maken en bekijken of we op dezelfde lijn zitten en we elkaar kunnen aanvullen.
Wat is het IBAN-nummer van de speeltuin?
Ons IBAN-nummer is : NL23RABO0137783582
Wie hebben er recht op toegang tot de speeltuin bij het aanschaffen van een gezinskaart?
Iedereen die bij de gemeente en/of woningstichting staat ingeschreven op het adres van de aanvrager van de gezinskaart heeft recht op toegang tot de speeltuin. Tijdelijke gasten, loge's, of vakantievriendjes dienen echter de reguliere entree te betalen.
Hoeveel bedraagt de entree?
Klik HIER voor onze actuele entreeprijzen.

Kinderboerderij

Mogen we de dieren voeren?
De dieren op kinderboerderij mogen NIET gevoerd worden. Enkele jaren geleden hebben we besloten om onze geiten en schapen niet meer te laten dekken. We vonden het vervelend dat we aan het einde van het seizoen een groot deel van de dieren moesten verkopen omdat het te duur was om ze in de winter in de stal te houden. Lammetjes en kleine geitjes zijn heel leuk voor de kids, maar wij wisten dat een groot deel van deze dieren in de handel terecht zou komen. We besloten om de aanwezige dieren aan te houden en dat ze tot hun einde op de boerderij zijn. Omdat onze dieren al op leeftijd zijn, zijn zij op een speciaal dieet gezet. Als de dieren door de bezoeker gevoerd wordt hebben we geen zicht op wat elk dier aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit betekent ook dat u niet met uw broodje, zakje chips, gevulde koek en dergelijke naar de boerderij moet gaan, want ondanks hun leeftijd zijn deze dieren nog razendsnel en liefhebber van (bijna) alles wat eetbaar is. Ook verzoeken we u de dieren niet het gras te voeren dat langs de draad van de wei staat. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Kinderboerderij

Mogen we de dieren knuffelen?
Natuurlijk mag u de dieren knuffelen, mits het dier dit toelaat. Ga niet achter de geiten en/of schapen aanrennen als zij niet naar u toekomen. bedenk wel dat dit knuffelen (niet alleen het knuffelen, maar het bezoek aan de boerderij) geschiedt op eigen risico. Als een dier u bijt, schopt of stoot en er ontstaat schade of er zijn verwondingen, dan is de speeltuin nimmer aansprakelijk, ook niet als er een toezichthouder aanwezig is.

Mogen we ezeltje rijden?
Gezien de leeftijd van Sita is het NIET toegestaan om ezeltje te rijden, ook baby's die door vaderen/of moeder worden vastgehouden mogen niet op de rug van de aanwezige ezel geplaatst worden.

 

We hebben een (of meerdere) konijn(tjes) of kippen over, kunnen we die bij de kinderboerderij afgeven?
We zijn er trots op dat u denkt dat wij misschien de juiste nieuwe baasjes van uw dieren zijn. Helaas zijn we in het verleden al een paar keer in de problemen gekomen met het opnemen van "overbodige" dieren. We hebben daarom moeten besluiten om GEEN dieren op te nemen. Helaas zult u dus verder moeten zoeken naar een nieuw tehuis voor uw dieren.